Amazon lanceert haar online apotheek en verkoopt geneesmiddelen op voorschrift

Afbeelding
Online apotheek Amazon
Amazon heeft officieel de lancering aangekondigd van zijn online apotheekdienst in de Verenigde Staten. De e-commerce-gigant maakt het nu mogelijk om via zijn website en mobiele applicatie voorgeschreven geneesmiddelen te kopen in de Verenigde Staten. Abonnees genieten van verschillende exclusieve voordelen, waaronder gratis verzending en kortingen tot 80%.

"Nu steeds meer mensen hun dagelijkse boodschappen vanuit huis willen doen, is de apotheek een belangrijke en noodzakelijke aanvulling op de Amazon-on-line-winkel", aldus een stafmedewerker van de in Seattle gevestigde firma.

Reeds 2 jaar geleden had de distributiegigant PillPack overgenomen, een site die gespecialiseerd is in de distributie van farmaceutische producten. Met Amazon Pharmacy kon de groep, onder leiding van Jeff Bezos, snel marktaandeel winnen door in de pandemieperiode een dienst aan te bieden die voorkomt dat men naar de apotheek moet gaan. Klanten kunnen zich registreren en een beveiligd profiel aanmaken, met de mogelijkheid om informatie over hun ziekteverzekering en medische geschiedenis in te voeren. De site biedt een gamma generieke en niet-generieke geneesmiddelen aan, zoals in elke apotheek.

De groep biedt vele voordelen om haar abonnees aan te spreken, waaronder een onbeperkte en gratis levering in minder dan 48 uur en speciale kortingen tot 80% op generieke geneesmiddelen en 40% op merkgeneesmiddelen. Deze kortingen zijn zelfs beschikbaar voor klanten die niet verzekerd zijn. Tot slot biedt de site haar klanten ook 24 uur per dag online ondersteuning. Apothekers zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar om vragen over geneesmiddelen te beantwoorden.