Technologische vooruitgang voor betere glycemische controle

Afbeelding
Technologische vooruitgang voor betere glycemische controle
Het aantal diabetici van type 2 neemt nog steeds toe, zelfs bij jongere mensen. Voor patiënten met een diagnose zijn er verschillende methoden om de bloedsuikerspiegel permanent onder controle te houden. De resultaten van een studie, gepubliceerd in Diabetes Technology and Therapeutics, tonen een klinisch significante verbetering van de bloedsuikercontrole bij mensen met diabetes die een smart bloedglucosemeter en een mobiele app gebruiken.

 De behandeling van diabetes, zowel type 1 als type 2, wordt steeds complexer met de komst van nieuwe behandelingen en technologie. LifeScan, een wereldleider in bloedglucosemonitoring, kondigt aan dat het peer-reviewed tijdschrift Diabetes Technology and Therapeutics (DTT) over Real World Evidence of Improved Glycemic Control in People with Diabetes Using a Bluetooth® connected Blood Glucose Meter with Mobile Diabetes Management Application, heeft gepubliceerd, waarin de resultaten worden beschreven van een retrospectieve analyse van praktijkgegevens van meer dan 17.000 mensen met diabetes. 

Met behulp van gegevens uit de praktijk wilde deze studie begrijpen of het gebruik van de OneTouch Reveal® mobiele app met de OneTouch Verio Reflect® meter - gesynchroniseerd via Bluetooth® draadloze technologie - kan leiden tot een betere bloedglucosecontrole voor mensen met diabetes.  De onderzoekers onderzochten de anonieme bloedglucoseresultaten van meer dan 17.000 mensen met diabetes uit een LifeScan-database van 4.154 mensen met type 1-diabetes (T1D) en 13.623 mensen met type 2-diabetes (T2D).

"Dit nieuwe concrete bewijs biedt verdere geruststelling dat de nieuwste app-connected glucosemeters aanzienlijke klinische voordelen bieden voor mensen met type 1- of type 2-diabetes," aldus Dr. Oliver Schnell, oprichter en CEO van Sciarc GmbH, Duitsland. "De combinatie van glucosemeters met apps verbetert niet alleen de bloedglucosecontrole, maar stelt mensen met diabetes ook in staat om gemakkelijk en nauwkeurig gegevens en informatie op afstand of persoonlijk te delen met hun zorgverleners."

 "We weten nu dat het verbinden van een mobiele gezondheidsapp met een glucosemeter, die beide gemakkelijk toegankelijk zijn, klinisch significante voordelen kan toevoegen aan het diabetesbeheer van mensen," zei co-auteur van de studie Dr. Elizabeth Holt, hoofd van Global Medical, Clinical en Safety bij LifeScan.  "Deze resultaten zijn vooral belangrijk omdat meer dan 95% van de mensen met diabetes die hun bloedglucose controleren, afhankelijk zijn van bloedglucosemeters ten opzichte van duurdere continue glucosemonitoring-apparaten."