Verschillende soorten lavendel

Afbeelding
x
De kwaliteiten van lavendel zijn zo veelzijdig en haar kalmerende en ontspannende eigenschappen kunnen worden gebruikt om slaapstoornissen, huidaandoeningen, spier- en gewrichtspijn en nog veel meer te verlichten. Van Echte Lavendel tot Spijk lavendel en Lavandin, er zijn vele soorten Lavendel, elk met zijn eigen kenmerken en eigenschappen.

ETHERISCHE OLIE VAN SPIJK LAVENDEL: HELEND EN VERZACHTEND

Spijk lavendel is een aromatische plant die oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied komt. Het produceert een essentiële olie die bekend staat als "wonderbaarlijk", die oppervlakkige brandwonden, insectenbeten en kleine huidproblemen zoals blaren en irritaties snel verzacht.

 

Wespen-, slangen- of kwallensteek: breng het eerste uur elke 10 minuten 1 tot 2 druppels aan en spreid de toepassing dan naargelang de pijn.

Brandwonden: 3 druppels direct op de brandwond aanbrengen, elke 10 minuten gedurende 2 uur en daarna 3 tot 4 keer per dag tot de brandwond genezen is. 

 

ESSENTIËLE OLIE VAN ECHTE LAVENDEL: ONTSPANNEND EN KALMEREND

 

Deze geurige aromatische plant staat bekend om zijn kalmerende eigenschappen, die op natuurlijke wijze helpen de geest te kalmeren. Ook op schoonheidsgebied staat echte lavendel bekend om zijn huidhelende en kalmerende eigenschappen, die acne en roodheid kunnen helpen verminderen.

 

Een goede, herstellende slaap: breng 2 druppels aan op de boord van je pyjamakraag of kussensloop voor een snelle, herstellende slaap.

Tegen stress: masseer een paar druppels in de zonnevlecht, de binnenkant van de polsen of de voetboog.

Luizenwerend middel: breng 1 keer per dag 's ochtends 1 druppel aan achter de oren en/of achter in de nek. 

ESSENTIËLE OLIE VAN LAVANDIN: VERZACHTEND EN REGENEREREND

Lavandin wordt ook wel hybride lavendel genoemd vanwege de kruising tussen echte lavendel en spijk lavendel. De essentiële olie staat bekend om zijn verzachtende en ontspannende eigenschappen, vooral op spierniveau. Ze wordt bijvoorbeeld gebruikt bij pijn of spierkrampen. In cosmetica wordt Lavandin gebruikt om de huidkwaliteit te verbeteren door de celvernieuwing en collageenproductie te stimuleren.

 

Spierpijn: Combineer 3-4 druppels Lavandin met plantaardige olie (zoals arnicaolie) en breng dit 2 tot 3 keer per dag aan op de betreffende zone.