Een onlineapplicatie voor papieren verdovingsbonnen

Afbeelding
x
Vanaf 1 september www.narcoreg.be vervangt een nieuwe online toepassing van het FAGG de papieren verdovingsbonnen. Vanaf 1 juli is een overgangsperiode voorzien om de gebruikers vertrouwd te maken met dit nieuwe digitale systeem dankzij de gebruikershandleiding. "Tijdens deze periode blijft de wettelijke verplichting om papieren bonnen te blijven gebruiken en maandelijkse verkoopsoverzichten aan het FAGG te bezorgen van kracht. De overgangsperiode is bedoeld om de gebruikers vertrouwd te maken met het nieuwe systeem en de nieuwe methode en om na te gaan of de door de marktspelers doorgestuurde gegevens correct worden ontvangen en verwerkt. Het invoeren van gegevens in het nieuwe systeem gebeurt vervolgens op vrijwillige basis.”

Hoe te werk gaan?

De overdrachtsaangifte in de onlineapplicatie gebeurt a posteriori, maximum 30 dagen na de ontvangst of verzending van de goederen. In een persbericht geeft het Agentschap een overzicht van de 3 manieren om overdrachtsaangiften in te dienen:

- Eén voor één indienen van aangiften via de webapplicatie.

- Bulk-upload via een CSV-bestand in de webapplicatie. De template van het CSV-bestand is beschikbaar in de webapplicatie.

- REST-interface (machine to machine): het systeem integreert met bestaande software, de software van de gebruiker communiceert met het systeem zonder tussenkomst van de gebruiker. Het al dan niet integreren met bestaande software is een niet-bindende beslissing tussen de apotheker en zijn softwareleverancier.

Meer informatie:

www.apb.be

https://www.afmps.be/sites/default/files/Manuel%20Narcoreg.pdf