Registreer je tijdig voor full FMD

Afbeelding
x
5 jaar na de lancering, op 9 februari 2024, zal de volledige toepassing van de FMD-regelgeving van kracht worden. Om dit mogelijk te maken lanceert BeMVO een nieuw ‘Alert Management Platform’ waarop alle Belgische apothekers zich moeten registreren.

Om dit mogelijk te maken lanceert de Belgian Medicines Verification Organisation (BeMVO) een nieuw Alert Management Platform (NMVS Alerts) waarop alle Belgische apothekers zich moeten registreren. Op woensdag 3 januari zal je een e-mail ontvangen, afkomstig support@bemvo.be, met de vraag om je registratie te voltooien.

Door op de link in deze e-mail te klikken, opent het registratiescherm zich in je browser en kan je je inschrijven. Nadat je je hebt ingeschreven, zal je een 2de mail ontvangen met je veiligheidscode en 2factor authenticatie. De volledige registratieprocedure wordt stapsgewijs uitgelegd In een fiche die door het APB werd ontwikkeld. Meer info over de nieuwe alert management procedure zal je vanaf 3 januari 2024 vinden op de pagina NAMS van de BeMVO-website

De volledige toepassing van de FMD-regelgeving houdt in dat bij een alert van vervalsing, de verpakking pas mag worden vrijgegeven wanneer het alert kan worden afgevinkt als het gevolg van een of andere reden ( een technisch - of procedurefoutprobleem), of, als het alert tot de bevoegde instanties is geraakt, na een beslissing van het FAGG.

Meer info :

www.apb.be

https://bemvo.be/index.php/info-evenements/