1 op de 2 mensen lijdt aan pigmentstoornissen

Afbeelding
x
La Roche-Posay heeft de eerste wereldwijde epidemiologische studie over pigmentstoornissen gepubliceerd. De resultaten, verkregen uit onderzoek bij 48.000 mensen in 34 landen, laten zien dat pigmentstoornissen veel voorkomen onder de algemene bevolking over de hele wereld en een grote invloed hebben op de levenskwaliteit.

Hyperpigmentatie is een onderschat maar groeiend probleem dat de wereldbevolking treft - vooral mensen met een donkerder fototype. 62% van de dermatologen wordt geraadpleegd voor pigmentstoornissen en tegen 2040 zal 2/3 van de mensen problemen hebben met pigmentvlekken. Hyperpigmentatie komt voor bij alle leeftijden en huidtinten en bestaat uit 3 hoofdtypen: lentigo (ouderdomsvlekken of zonnevlekken), melasma (voornamelijk geassocieerd met hormonale onevenwichtigheden) en post-inflammatoire hyperpigmentatie (vlekken na acne, nabehandelingen en permanente littekens). Deze eerste grote internationale studie naar pigmentstoornissen toont aan dat ze wereldwijd veel voorkomen en een aanzienlijke impact hebben op de levenskwaliteit en de stigmatisering. Omdat hyperpigmentatie zo'n complex en moeilijk te behandelen probleem is, is het van vitaal belang om een uitgebreide huidverzorgingsroutine en systematische UV-bescherming te implementeren om de best mogelijke resultaten te behalen. Het onderzoek benadrukt het gebrek aan informatie over het belang van fotoprotectie. Terwijl veel producten tegen pigmentvlekken momenteel het enzym blokkeren dat verantwoordelijk is voor de melanineproductie, is Melasyl het eerste actieve ingrediënt dat melaninevoorlopers onderschept in een zeer vroeg stadium van het melanineoverproductieproces, voordat ze zichtbaar worden op de huid.   

 

Ref : Wereldcongres Dermatologie 2023. Pigmentstoornissen, preventie, impact op levenskwaliteit, sociaal stigma. Resultaten van de eerste grote internationale studie. T.Passeron (Frankrijk), and all