Artificiële intelligentie: wat is de toekomst voor atopische patiënten?

Afbeelding
x
Artificiële intelligentie evolueert en groeit exponentieel in alle sectoren, ook in de dermatologie. Dankzij epidemiologische Big Data en de ontwikkeling van toepassingen kunnen patiënten en professionals nu kunstmatige intelligentie gebruiken om de therapeutische educatie bij de behandeling van atopische patiënten te verbeteren. Met de hulp van kunstmatige intelligentie en wetenschappers heeft de Pierre Fabre Eczema Foundation "Eczema care +" ontwikkeld, een uitgebreide tool om eczeem te helpen beheren.

Het succes van de behandeling van eczeem hangt af van de betrokkenheid van al het medisch personeel: een patiënt die correct wordt behandeld, is een goed opgeleide patiënt. Met E C Z E M A CARE+ kunnen patiënten de ernstscore van hun atopisch eczeem berekenen met PO-SCORAD, de evolutie op lange termijn visualiseren met behulp van een curve en een intuïtieve interface, en de effecten van hun behandeling beoordelen. Het is de bedoeling om de resultaten en foto's te delen met professionals uit de gezondheidszorg (dermatologen, huisartsen, apothekers, verpleegkundigen, enz.) om de controle gemakkelijker en autonomer te maken en een betrouwbare bron van informatie. Als reactie op de informatie die de patiënt stuurt, kan de zorgprofessional de patiënt een gepersonaliseerd actieplan sturen, met advies over behandelingen en producten om toe te passen, wat het lezen van het voorschrift vergemakkelijkt. De app biedt ook een helpcentrum voor het vinden van hulpmiddelen, video's en praktisch advies, en geeft antwoorden op de vele vragen die zowel door patiënten als zorgverleners worden gesteld.

 "De Eczeem Care + app is een echt hulpmiddel voor zorgverleners. Het bespaart tijd tijdens consulten, dankzij de samenvatting van de observatie die door de patiënt wordt gedeeld, en betrekt alle betrokken zorgverleners (apotheker, verpleegkundige, psycholoog, enz.) bij de follow-up. De app maakt het gemakkelijker om patiënten voor te lichten over hun aandoening en behandeling, met als doel hun levenskwaliteit te verbeteren," benadrukt dermatoloog professor Wollenberg. 

Meer info :

https://www.pierrefabreeczemafoundation.org/traiter/education-therapeutique-du-patient/lappli-qui-calcule-la-severite-de-votre-eczema-eczema-care