Doe mee aan de #MedSafetyWeek

Afbeelding
medsafetyweek
Volgens de wetenschappelijke literatuur wordt slechts 5% van de bijwerkingen gemeld. Toch telt elk rapport, omdat het bijdraagt aan een wereldwijd bewakingssysteem en het levens kan redden. De campagne #MedSafetyWeek zal lopen van 7 tot 13 november en is bedoeld om ons aan deze boodschap te herinneren en zo de veiligheid van geneesmiddelen te verbeteren.

Tijdens de jaarlijkse #MedSafetyWeek bundelt het Uppsala Observatiecentrum zijn krachten met de geneesmiddelenautoriteiten en nationale centra voor geneesmiddelenbewaking over de hele wereld om een sociale netwerkcampagne te voeren om het bewustzijn over bijwerkingen van geneesmiddelen te vergroten.

De campagne van 2022 loopt van 7 tot en met 13 november 2022. Eerdere campagnes waren erop gericht patiënten en gezondheidswerkers aan te moedigen alle bijwerkingen te melden, waaronder bijwerkingen van vaccins (2021), nieuwe of experimentele behandelingen (2020), meervoudige geneesmiddelen (2019), geneesmiddelen voor kinderen en zwangere vrouwen (2018) en producten zonder medisch voorschrift (2017). Dit jaar staat de bijdrage van patiënten en gezondheidswerkers aan de veiligheid van geneesmiddelen centraal. 

Zorgverleners en patiënten kunnen elke vermoedelijke bijwerking aan het FAGG melden via een online formulier of - als de applicatie bijvoorbeeld niet beschikbaar is - via een papieren meldingsformulier

 

Wilt u deelnemen aan deze campagne? Er worden korte animaties voorgesteld om uw patiënten bewust te maken van de noodzaak om deze bijwerkingen te melden. Om deze animaties vanaf 7 november op uw sociale netwerken door te geven, gaat u naar de website van de campagne. Vergeet niet om #MedSafetyWeek te vermelden!