Leer dit weekend in slechts 25 minuten en van bij je thuis een leven redden!

Afbeelding
BEHRA
Ter gelegenheid van de World Restart a Heart Day organiseert de Belgische vereniging van cardiologen-ritmologen (BeHRA) zaterdag 16 oktober om 16 uur een initiatiesessie op Facebook Live.
Elke dag krijgen 30 mensen in België een hartstilstand thuis, op straat, op het werk enz. Minder dan 10% van hen overleven het… en met soms ernstige nawerkingen.

Specialisten schatten dat alleen al in België jaarlijks 1000 levens kunnen worden gered als we een maximaal aantal burgers opleiden om zo snel en juist mogelijk tussen te komen!

Een internetverbinding en een kussen volstaan om met het hele gezin, vrienden, en kennissen uit de sport- of activiteitenvereniging deel te nemen.

Via een online wedstrijd kunnen bovendien 4 automatische externe defibrillatoren (AED), elk ter waarde van 1250 euro, worden gewonnen! Een levensreddend apparaat dat in geval van nood levens kan redden. 

De initiatiesessie reanimatie wordt door gespecialiseerde instructeurs gegeven op zaterdag 16 oktober om 16 uur op de Facebook Live van 'Mijn hartritme', de Facebookpagina van de Week van het Hartritme

De sessie bestaat uit twee delen. In het eerste deel is er een demonstratie met inblazingen, conform de klassieke aanbevelingen zonder COVID-19. In het tweede deel zijn er geen inblazingen, conform de huidige COVID-19-richtlijnen.  Ook tijdens deze pandemie kan reanimatie op een veilige en juiste manier worden gegeven zonder kans op besmetting. 

"We willen er in de eerste plaats voor zorgen dat de burgers niet meer aarzelen om tussen te komen als ze getuige zijn van een hartstilstand, want elke minuut telt", vertelt dokter Ivan Blankoff, cardioloog aan het C.H.U. Charleroi en voorzitter van de Belgian Heart Rhythm Association (BeHRA).