Trek je sneakers aan: "Please Move for a Healthy Heart"

Afbeelding
x
Recent onderzoek van de Universiteit van Cambridge heeft aangetoond dat slechts 75 minuten matige lichaamsbeweging per week (de helft van de WHO-aanbeveling) 1 op de 10 vroegtijdige sterfgevallen door gebrek aan lichaamsbeweging zou kunnen voorkomen.
Naar aanleiding van deze bevindingen wil de Belgische Cardiologische Liga de Belgen dit jaar sensibiliseren via de campagne "Please Move for a Healthy Heart".

De campagne begint op 24 april en loopt tot 5 mei. Bedrijven en particulieren kunnen zich gratis aanmelden via de website "Please Move for a Healthy Heart". Tijdens de campagne ontvangen deelnemers dagelijks korte uitdagingen om thuis of op het werk te doen, oefeningen en stretching-sessies, en praktische tips die ze gemakkelijk in hun dagelijkse routine kunnen opnemen. Volgens de WHO zullen er tussen 2020 en 2030 wereldwijd bijna 500 miljoen nieuwe gevallen van vermijdbare niet-overdraagbare ziekten bij komen als de huidige prevalentie van lichamelijke inactiviteit niet verandert. Een gebrek aan lichaamsbeweging wordt geassocieerd met een risicotoename van 24% op fatale hart- en vaatziekten, 16% op een beroerte en maar liefst 42% op diabetes type 2. Er is dus een duidelijke link aanwezig tussen een gebrek aan lichaamsbeweging en de gezondheid van het hart. Bewegen zorgt niet alleen voor een gezonder hart, het gaat ook je levensverwachting positief beïnvloeden. Mensen die zelden bewegen en hun bewegingsniveau opkrikken naar 150 minuten per week (=20 minuten wandelen per dag), zien hun levensverwachting met 6 maanden toenemen. Bij 300 minuten per week (=45 minuten wandelen per dag) zal de levensverwachting met meer dan een jaar toenemen! Inschrijven voor de campagne: ‘Please Move for a Healthy Heart