Verenigd Koninkrijk: Inenting in de apotheek

Afbeelding
Inenting in de apotheek
Tegen half februari vijftien 15 miljoen mensen inenten tegen Covid-19: dit is het doel van de Britse regering, die vooral wil vertrouwen op de apotheken om het tempo van haar campagne op te voeren.

Zoals bijna overal ter wereld heeft het Verenigd Koninkrijk besloten om de zogenaamde prioritaire bevolkingsgroepen (gezondheidswerkers, verpleeghuizen, ouderen) te vaccineren als een eerstelijnsmaatregel. Naast de ziekenhuizen en grote vaccinatiecentra die afgelopen weekend in voetbalstadions of conferentiecentra zijn geopend, kunnen de Britten nu naar een paar door de overheid geselecteerde apotheken gaan om zich te laten vaccineren. "Eind januari zullen honderden stadsapotheken ons helpen de vaccins in het hele Verenigd Koninkrijk aan te bieden", tweette Johnson op 14 januari, toen de eerste Britse apotheken begonnen te vaccineren tegen Covid. Als eerste stap heeft de Nationale Gezondheidsdienst (NHS) zes proefapotheken (waaronder Boots en Superdrugs) geselecteerd, die groot in omvang zijn, die gewoon zijn om grote volumes af te leveren en zich in drukbezochte zones bevinden.

"Apotheken zijn essentieel in de strijd tegen Covid-19," zei Claire Anderson van de Royal Pharmaceutical Society op donderdag. Kettingen zoals Boots en Superdrug, maar ook onafhankelijke apotheken hebben de eerste leveringen ontvangen. Honderden apotheken zullen dit naar verwachting eind februari doen.